Kategorije za polaganje

Polaganje za AM kategoriju

U AM kategoriju spadaju mopedi, laki tricikli i laki četvorocikli zapremine do 50 cm3. Za polaganje za ovu kategoriju potrebno je imati navršenh 16 godina, dok sa navršenih 15 godina možete započeti obuku.

Polaganje za A1 kategoriju

U A1 kategoriju spadaju motocikli čija je radna zapremina motora do 125 cm3 i snaga motora do 11 kW čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,1 kW/kg i teški tricikli čija snaga motora ne prelazi 15kW. Za polaganje za ovu kategoriju potrebno je imati navršenih 16 godina, dok sa navršenih 15 godina možete započeti obuku.

Polaganje za A2 kategoriju

U A2 kategoriju spadaju motocikli čija snaga motora nije veća od 35 kW i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,2 kW/kg. Za polaganje za ovu kategoriju potrebno je imati navršenh 18 godina, dok sa navršenih 17 godina možete započeti obuku.

Polaganje za A kategoriju

U A kategoriju spadaju motocikli i teški tricikli čija snaga motora prelazi 15 kW. Za polaganje za ovu kategoriju potrebno je imati navršene 24 godine, a sa navršene 23 godine možete započeti obuku. Za A kategoriju mogu da polažu i lica koja nemaju navršene 24 godine života, ako poseduju vozačku dozvolu A2 kategorije najmanje dve godine.

Polaganje za B kategoriju

U B kategoriju spadaju motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i koja nemaju više od osam mesta za sedenje, neračunajući sedište za vozača. Za polaganje za ovu kategoriju potrebno je imati navršenh 17 godina, dok sa navršenih 16 godina možete započeti obuku. Probna vozačka dozvola izdaje se sa rokom važenja do 21. godine života za lica koja su praktični ispit položila pre navršenih 19 godina života ili sa rokom važenja od 2 godine za lica koja su praktični ispit položila nakon navršenih 19 godina života.

Polaganje za BE kategoriju

U BE kategoriju spada skup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji B. Najveća dozvoljena masa priključnog vozila je veća od 750 kg, a nije veća od 3.500 kg. Za polaganje za ovu kategoriju potrebno je imati navršenu 21 godinu, dok sa navršenih 20 godina možete započeti obuku. Uslov za polaganje ove kategorije je posedovanje dozvole za B kategoriju.

Polaganje za C kategoriju

U C kategoriju spadaju motorna vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg, a nije veća od 7.500 kg. Za polaganje za ovu kategoriju potrebno je imati navršenu 21 godinu, dok sa navršenih 20 godina možete započeti obuku.

Polaganje za CE kategoriju

U CE kategoriju spada skup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji C, a najveća dozvoljena masa priključnog vozila je veća od 750 kg. Za polaganje za ovu kategoriju potrebno je imati navršenu 21 godinu, dok sa navršenih 20 godina možete započeti obuku. Uslov za polaganje ove kategorije je posedovanje dozvole za C kategoriju.

Odaberi najbolju auto školu, pozovi nas!

Rezerviši termin za konsultacije i upoznaj se sa ličnim instruktorom vožnje

021 38 32 093

Pružamo renomiranu i profesionalnu obuku koja ima za cilj da vam ulije samopouzdanje da prođete test i naučite da vozite sigurno na putevima.

Dobrodošli 😊

Kontakt informacije

  Ul. Sutjeska 2, lokal 7
Novi Sad, Spens

021/383-20-93
065/439-30-01

  Pon-Petak: 08-21h 
Subota: 09-17h
Nedelja: neradna

ackoda95@gmail.com

Lako do vozačke dozvole:

Teorijska nastava

Teorijski ispit

Lekarsko uverenje

Praktična obuka

Ispit iz prve pomoći

Polaganje vožnje